Workshop
Shantala babymassage

Je leert in de workshop Shantala babymassage in 4 lessen van 1 uur, hoe je jouw kindje heerlijk kunt masseren en zo een heel fijn contactmoment te hebben met elkaar.

Ook heeft de babymassage een positieve werking bij darmkrampjes, onrustig slapen, overstrekken, groei, vertrouwen, overmatig huilen en gespannenheid van je kindje en van jezelf. Huid op huid contact is één de eerste levensbehoeftes van een mens, want met dit contact ontwikkel je rust en geborgenheid zonder woorden.

Je zult ervaren hoe goed het jezelf en je kindje doet. Daarnaast krijg je ook tips en tricks en kun je vragen stellen.

– 4 lessen van 1 uur € 190
*1 op 1 workshop incl. handboek van alle lessen.

– 4 lessen van 1 uur € 170
*groepsworkshop van max 4 personen incl. handboek van alle lessen.

– Introductieles 60 min €70(aan huis)

Waar komt Shantala babymassage vandaan?

Deze massage komt oorspronkelijk uit India en het is ontdekt door een Franse arts, genaamd Frederick Leboyer. Hij ontmoette tijdens één van zijn reizen een Indiase moeder, genaamd Shantala. Zij was buiten haar baby zoontje aan het masseren, wat in India bij de eerste levensbehoefte behoort, zoals eten en drinken.

Frederick Leboyer heeft haar gefilmd tijdens deze massages, die zij iedere dag aan haar baby gaf. Hij heeft hier een studie van gemaakt en deze massagetechniek wereldwijd geïntroduceerd, omdat hij de prachtige resultaten zag, die het teweeg bracht. Hij heeft deze massagetechniek vernoemd naar deze moeder Shantala. Ook is de techniek wel aangepast naar Westerse maatstaven, aangezien deze massage in onze maatschappij als hardhandig gezien zou kunnen worden, aangezien zij deze (stevige)massage iedere dag uitvoerden om het kind sterkte spieren te laten ontwikkelen. Dit deden ze, zodat het kind al jong sterk genoeg zou zijn om op het land mee te werken.

De massage cursus, die hier in Nederland wordt gegeven, komt vanuit zachte handelingen en is gericht op ontspanning en contact. 

De praktijkruimte is rustgevend ingericht met zachte verlichting en licht geurende lavendelolie diffuser. De massagetafel is zeer comfortabel. Verder word er een verzorgende massageolie gebruikt van het merk Volatile.

Vertrouwen tussen jou, als klant en mij, als wellness masseur staat bovenaan.

Heb je toch nog vragen? Stuur een berichtje via email of Whatsapp